KuusPlussa Oy

Isännöintiä ja taloushallintoa erityisesti rivitaloille ym. pienehköille taloyhtiöille Forssan, Tammelan ja lähikuntien alueella.

Koiran kakasta keskinäiseen kunnioitukseen

Keväisen keskustelun kestosuosikki, koirien jätökset kuohuttavat jälleen keskustelupalstoja, mm. Forssan Lehden Lyhyet -palstaa. Kotitalo-lehdessä julkaistiin viikko sitten aihetta sivuava artikkeli joka sisältää hyviä neuvoja siitä mikä on sallittua ja mikä kiellettyä – siis lain puitteissa.

Referoin tässä ensin nopeasti artikkelin pääkohdat.

  1. Järjestyslain mukaan koiran omistajan on ”pidettävä huolta siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa.” Poliisi voi siis palkita itsepäisen koiranomistajan pikavoitolla.
  2. Ei koirankakkaa biojätteeseen eikä lannoitteeksi. Oikea sijoituspaikka on sekajäte tai koiranjätöksille tarkoitettu erillisastia joita mm. kunnat ja kaupungit ylläpitävät.
  3. Muista suhteellisuudentaju – haitta ilmenee vain keväisin ja jätökset ovat kuitenkin orgaanista, maatuvaa jätettä jotka katoavat itsekseen.

Isännöitsijäkin joutuu aina silloin tällöin ottamaan kantaa taloyhtiön koirakäyttäytymiseen. Taloyhtiön alueelle ei koiraa saa päästää tekemään tarpeitaan. Pahimmassa tapauksessa joudutaan antamaan varoituksia perustuen Asunto-osakeyhtiölain 8 luvun 2§:ään.

Älä provosoi äläkä provosoidu

Musti ja keräysastia

Musti ihmettelee Tammelan kunnan ylläpitämää jäteastiaa

Kaikki koirankakka kaupungissa ei siis ole kiellettyä. Hoitamattomat alueet taajamissa ovat koiralle ”vapaata riistaa” kakka-asioissa, ainakin lain puitteissa. Koiranomistajan kannattaa kuitenkin lain kirjaimen lisäksi ottaa huomioon myös ympäristönsä – jos hoitamaton alue näyttää selkeästi vaikkapa lasten suosimalta temmellyskentältä, ohjaa koirasi muualle tai kerää jätökset talteen. Epäviralliset polut ja kulkureitit eivät myöskään kaipaa kengänpohjaan tarttuvia lisäaromeita. Järkevästi toimimalla sinua kiittävät niin koiraväki kuin normaaliväestökin 😉

Jos (ja kun) kuitenkin käy niin, että kengänpohjassa koreilee epämiellyttävä yllätys ja samaan aikaan naapurin Rekku toteuttaa luontaista tarvettaan keskellä katukäytävää isännän katsellessa toisaalle, muista kuitenkin itsehillintä! Kuten kaikessa muussakin kanssakäymisessä, syyttävä ja hyökkäävä kommentti koiranomistajan suuntaan harvemmin tuo toivottua lopputulosta. Koiranomistaja siirtyy välittömästi puolustuskannalle ja pahimmassa tapauksessa alkaa huutoneuvottelu. Muista maltti ja ole kohtelias!

 Forssassa siivoustalkoita tämän viikon

Forssan Lehti 17.3.2015

Vorssa fiiniksi -talkoot kutsuvat

Tämän päivän Forssan Lehdessä 17.3.2015 olikin sopivasti myös aiheeseen liittyvä juttu. Vorssa fiiniksi -talkoot toivovat osallistujia paikallisista asukkaista sekä yrittäjistä. Lue lisää Työvoiton sivuilta.

Lopuksi vielä yleinen käytännön vinkki sekä koirattomille että koirallisille ulkoilijoille – muovipussi taskuun! Kevään alta paljastuu jälleen järkyttävät kasat roskaa ja törkyä. Poimi aina lenkkireittisi varrelta edes muutama roska talteen niin eipä aikaakaan kun ympäristö puhdistuu. Samalla voit myös tarjota pussia sille ”huonomuistiselle” koiranomistajalle jolta pussi sattui juuri sillä kertaa unohtumaan, vaikka hän muutoin aina hoitaakin velvoitteensa säntillisesti. Luonto ja ihmiset kiittävät!

Mitenkä asiat mielestäsi ovat Forssassa ja Tammelassa? Onko esim. ulkoilureittien varrella riittävästi jäteastioita koirankakalle? Voit kirjoittaa kommenttisi alle!

Keväisin terveisin (takatalvea odotellessa),

Ilkka & Musti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 17.03.2015 by in taloyhtiö, yleinen and tagged , , , .

KuusPlussa Oy

Kartanonkatu 10 A
30100 Forssa

Puh. 040 135 8808
email. info@kuusplussa.fi

© KuusPlussa Oy

Toiminta-alue

Toimimme pääasiassa Forssan seudulla sekä sen lähikunnissa, erityisesti Urjalassa.

Hallinnollinen isännöinti ja taloyhtiöiden taloushallinto onnistuu myös valtakunnallisesti etäyhteyksiä ja sähköisiä palvleukanavia hyödyntäen.

Follow KuusPlussa Oy on WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: