KuusPlussa Oy

Isännöintiä ja taloushallintoa erityisesti rivitaloille ym. pienehköille taloyhtiöille Forssan, Tammelan ja lähikuntien alueella.

Muista hiekoitus ennen jääkautta

Talvi on täällä etelässä tänäkin vuonna myöhässä, mutta varmaa on se, että talvi tulee. Viimeistään nyt on aika varmistaa, että taloyhtiö on järjestänyt aurauksen ja liukkauden torjunnan asianmukaisesti sekä varautunut mahdolliseen lumen ja jään pudottamiseen kattorakenteilta.

Tyypillisesti taloyhtiöissä auraus- ja hiekoituspalvelut ostetaan ainakin osittain kiinteistöhuoltoyhtiöltä tai koneurakoitsijalta. Huolellisesti tehdyillä sopimuksilla ja niiden säännönmukaisella valvonnalla taloyhtiö voi siirtää osan kiinteistön omistajan turvallisuusvelvoitteesta palveluntuottajalle.

2015 ensilumi

Talvi tuli Marraskuussa mutta ei kestänyt kuin hetken.

Onnettomuuden sattuessa kiinteistön omistaja on kuitenkin aina ensisijaisesti vastuussa, mikäli onnettomuus johtuu puutteellisesta kunnossapidosta. Kiinteistön omistajan vastuusta säädetään mm. järjestyslaissa ja ns. ”katulaissa”.

Käytännössä siis mikäli vahinko sattuu, ensisijainen korvausvelvollinen on aina kiinteistön omistaja. Kiinteistön omistaja voi puolestaan hakea korvausta huoltoyhtiöltä. Tällöin luonnollisesti tulee kyetä osoittamaan, että huoltoyhtiö on laiminlyönyt velvoitteitaan.

Tarkka sopiminen ja myös sopimuksen valvonta on siis tärkeää kiinteistön omistajan edunvalvonnan kannalta.

Sopimusten lisäksi kannattaa pitää huolta, että vakuutusturva on kunnossa.

Hallitus: muista myös sopimusten valvonta!

Tyypillisesti isännöitsijän vastuullee kuuluu taloyhtiön sopimusten valvonta. Talvikunnossapito on kuitenkin palvelu, jossa olosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti. Tällöin ei voida olettaa, että isännöitsijä kävisi tarkistamassa kunnossapidon tason jokaisessa isännöimässään kohteessa.

Taloyhtiön hallituksen on siis syytä olla tietoinen siitä, mitä talvikunnossapidosta on sovittu ja myös oma-aloitteisesti ilmoittaa isännöitsijälle mikäli havaitaan puutteita tai mikäli olosuhteet ovat muuttuneet nopeasti ja tarvitaan esim. välitöntä hiekoitusta. Toimintamallista on syytä sopia esimerkiksi hallituksen kokouksessa jolloin siitä on mustaa valkoisella ja varmistutaan siitä, että kaikilla on yhteinen ymmärrys toimintamallista.

Yleisestikin voidaan todeta, että hallituksen jäsenen tulee ryhtyä viipymättä toimiin, mikäli hän havaitsee tai saa tietoonsa vaaraa aiheuttavia puutteita kiinteistössä. Myöskin asukkaiden ja osakkaiden tulee ilmoittaa havaitsemistaan puutteista hallitukselle, isännöitsijälle tai huoltoyhtiöille. Heillä on usein myös ajantasaisin tieto kiinteistön tilanteesta, sillä toisin kuin isännöitsijä, he ovat jatkuvasta paikalla.

Hyödyllisiä linkkejä

Taloyhtio.net – Miten sopia kiinteistön talvikunnossapidosta?

Korjaustieto.fi -sivustolla on ohjeita kiinteistön talvikunnossapidosta sopimiseen.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE on julkaissut laajahkon oppaan liukastumisvahinkojen korvaamisesta, josta löytyy paljon asiaa mm. vastuista sekä oikeuskäytännöstä.

TUKES:in sivuilta löytyy lyhyt esitelmä aiheena ”Taloyhtiöiden kuluttajaturvallisuus” jossa sivutaan myös talvikunnossapitoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 03.12.2015 by in taloyhtiö and tagged , , , , , , , .

KuusPlussa Oy

Kartanonkatu 10 A
30100 Forssa

Puh. 040 135 8808
email. info@kuusplussa.fi

© KuusPlussa Oy

Toiminta-alue

Toimimme pääasiassa Forssan seudulla sekä sen lähikunnissa, erityisesti Urjalassa.

Hallinnollinen isännöinti ja taloyhtiöiden taloushallinto onnistuu myös valtakunnallisesti etäyhteyksiä ja sähköisiä palvleukanavia hyödyntäen.

RSS Tuntematon syöte

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.
Follow KuusPlussa Oy on WordPress.com
%d bloggaajaa tykkää tästä: